Bakketræning – Du elsker at hade det

Bakketræning

En hurtig guide til succesfuldt bakke løb. Der er ikke noget så effektivt for din løbe styrke, som en god omgang bakketræning. Men nøj hvor er det også noget der rykker i musklerne når stigningen bliver grum.

Kom du bare i gang, det her bliver alligevel ikke bedre

Jeg har endnu ikke mødt nogen der syntes bakketræning er fantastisk, det er vanvittig hårdt og man føler man har fået tæsk når benene bliver smidt op på sofaen efterfølgende. Men med lidt gode råd her på bloggen håber jeg på at i bliver lidt gladere for bakketræning.

1: Løbestilen

Når du løber op ad bakken, afkort din skridtlængde og hold fødder tæt ved jorden, igen grund til at bruge unødvendig energi på høje fodløft. Din krop bør gå vinkelret på med en horisontal linje du fastsætter. Når du løber ned af bakken (Jep, du kommer ned igen) tag små hurtige skridt, hvor du fokuserer på at have din kernevægt over dine ben så du ikke vælter forover

2: Start roligt

Selvom Danmark er ret flad kan du sagtens få testet formen, men start stille og roligt. Varm godt op med 10 minutters løb af flad vej afjog i 2 min. Nu skal bakke angribes

–          Løb op af bakken i 5 sek, gå ned til bund

–          Løb op af bakken i 7 sek, gå ned til bund

–          Løb op af bakken 10 sek, gå ned til bund

–          Osv. Indtil du mener du har straffet benene nok

Afslut med at jokke stille og rolig efterfølgende. Når du bliver fortrolig med ovenstående metode og det bliver lidt for nemt. Gentag øvelser med 2x 10 sek op af bakken og ned igen. (osv: 2×15, 2×20) afslut med en god spurt på 30 sek fra bund til top.

3. Planlæg det

Din krop vil per natur forsøge at overtale dig at undgå dumme udmattende ting som bakketræning. Det er derfor ekstra vigtigt at du får lagt bakketræning ind i din kalender. Gevinsten ved seriøst bakketræning er en bedre løbemuskulatorm du bliver hurtigere til acceleration og din kondition bliver mærkbart bedre på korttid…

Alt i alt, en kæmpe gevinst, men bakkerne tager livet af mange. Så pas på derude. Du ender med at komme i god form.

(PS: Er lige flyttet til Århus, så satser på at blive i fantastisk form hurtigt. Til jer der ikke kender Århus er det jo nærmest en stor bakke, lige meget hvor man løber)

 

Om Jens Lund

Manden bag bloggen er 29 og har arbejdet professionelt med sport,motion og kost. Idag er han strandet på et kontor, men giver den gas på job og i fritiden. Med en baggrund som bioanalytiker og HD'er er det nørdede aspekt sikret.