Berlin marathon i billeder

Det lykkedes og det var overdrevent fantastisk løb. Temperaturen talte 24 grader, på trods af datoen talte den 25 september. Overvejer du dit første marathon er Berlin helt klart et besøg værd… Stemningen er helt unik.

Var i alt 6 personer afsted. Henrik og Morten havde trænet en del sammen i København, og jeg havde fuldt dem via Endomondo, men det var nu det skete. Desværre havde Morten døjet med akilessenen i det ene ben, så han valgte at tage det meget roligt i håb om at holde hele vejen. Henrik og jeg lagde os fast på 5.10 pr.km en tid der skulle vise sig at være meget optimistisk.

De første 10 km gik præcis som sidste år, en masse zik zak mellem folk og lidt svært at holde et stabilt tempo. Det irretterede Henrik meget, men da jeg havde prøvet det sidste år var jeg forberedt. Problemet med zik zak er også at man skifter tempo og aldrig finder et flow.

Ved 21 km måtte jeg sige til Henrik at jeg ikke kunne holde hans tempo og vores veje deltes, der var stadig gode ben og humøret stadig højt.

31 km… Muren, ved en vandpost stoppede jeg op…. Forkert beslutning. Jeg fik krampe i låret og måtte strække ud. I forsøget på at strække ud, fik jeg krampe i det andet ben og blev helt panisk. Jeg forsøgte at gå det men tabte meget tid på den konto. Fik langsomt gang i benene igen, men mit tempo var virkelig lavt og tænkte Henrik var evigheder foran mig.
Det skulle så vise sig at Henrik ramte muren meget hårde omkring 36 km og den tid han var foran, hentede jeg ham så meget at vi kun var 30 sek fra hinanden da vi fik vores tid.

40 km… Jeg kendte vejen, jeg vidste hvor mange sving og det føltes godt… Adrenalinen pumpede og jeg anede 4 timers fart holderen. Da jeg rundede 41 km løb fartholderen sku fra mig. Jeg havde sat målet under 4 timer og kæmpede med at sætte hastigheden op… Men nej, der var ikke mere energi kun ren og skær viljestyrke…
Det skulle så vise sig at fartholderen var startet tidligere end mig og var 2 min foran, så da jeg ramte målet tænkte jeg “Pis også, så nåede jeg det ikke i år” men da SMS’en trillede ind kunne jeg kun smile og sige det var under 4 timer >> 3 timer 59 minutter og 18 sekunder…. men hvem tæller…

Når man løber ind i mål området i til Berlin marathon er der 2 smalle stier man skal igennem, her får man udleveret medalje fordi man er så pisse sej. Men i år var der lidt krise, jeg var helt dehydreret og gik i krampe så snart jeg stoppede, så de 3 min det tog at komme igennem, føltes som 1 time. Vi havde aftalt at mødes udenfor løbsområdet umiddelbart efter vi var kommet i mål, men jeg måtte forbi saftevands området og kvæle 3 glas… Lidt svimmelhed tvang mig så lige i gulvet 15 min og herefter gik turen ud til vores heppekor og fotograf. Det var ubeskrivelig fedt at de heppede hele vejen og man følte virkelig man delte oplevelsen fuldt ud med dem til middagen om aftenen.

Så er spørgsmålet…. Skal jeg med til Berlin næste år? Nej det tror jeg ikke, jeg har nået målet under 4 timer… Det er nu tid til nye udfordringer…

Henrik i hårdt løb stærkt forfuldt af Jens

Henrik i hårdt løb stærkt forfuldt af Jens

41 km, ekstremt træt men meget glad

Jep, 41 km det gjorde nas

Der var brandbiler der sprøjtede vand ud for at køle folk ned, det skulle have været en oplevelse at se folks reaktioner på det kolde vand. Her ses henrik omkring 35 km

Konen ser bekymret til. 37 km og benene gjorde super nas. Havde ramt muren og var lige ved at kravle over den. Det var først ved 39 jeg følte der var overskud igen...

Træt efter løb, men cola redder alt. Sidder ude foran parlementsbygningen

Jens, Morten og Henrik. Vi gjorde det og nøj vi var stolte... Der blev indtaget store mængder cola og om aftenen en hæftig mængde bøffer...

Billeder fra Berlin Marathon. Både inline marathon om lørdagen samt billeder fra selve løbet. Fotografen var Christian Lund. Der er flere albummer fra dette fantastiske løb på hans profil på flikr.com

Om Jens Lund

Manden bag bloggen er 29 og har arbejdet professionelt med sport,motion og kost. Idag er han strandet på et kontor, men giver den gas på job og i fritiden. Med en baggrund som bioanalytiker og HD'er er det nørdede aspekt sikret.