Cyklens jomfrurejse

Yes sir, så blev jeg racercykel ejer. Lets face it, løb bliver ensformig når man træner. Jo man kan variere det med intervaller, tempo, bakke træning etc. Men ja variation er min nøgle til fastholdelse.

Min storebror købte i sine teenage år (80’erne) en fantastisk Peougot racer cykel. Desværre kørte han vist galt på den, og den var lidt skadet, den har så bare efterfølgende stået de sidste 15 år. Hvilket så også betød den var pænt rusten.

Men oooh en udfordring. Da min pengepung ikke var til en super smækker ny racer og jeg virkelig gerne ville ud og trille tænkte jeg her var løsningen. Så den blev skilt til atomer, renset og samlet igen.

Da cyklen som sagt er gammel er det altså også en tung satan, sammenlignet med modeller idag. Så jeg ville ikke ofre en formue, fordi så var en Bilka racer et alternativ

Købt af nye dele (Jeg købte det billigste):

  • 2 dæk og slange 200 kr
  • Rep. af fælger (de var bøjet) 250)
  • Styrbånd 90 kr
  • Flaskeholder 90 kr
  • Eggbeaters klikpedaler 300 kr
  • Maling og lak 100 kr

Total: 1030 kr

(måske en Bilka cykel havde været et ok alternativ, men det var sku sjovt at lave en total 80’er retro cykel og er godt tilfreds med resultatet)

Test turen var ikke specielt hurtig men det var nu fedt at tage den på en bette tur, og fedt med lidt alternativ til løbetræningen, som igen i morgen står på intervaller… de bliver min død men også min genvej til hastighed.

Test turen på Garmin: http://connect.garmin.com/activity/100079547

image

Om Jens Lund

Manden bag bloggen er 29 og har arbejdet professionelt med sport,motion og kost. Idag er han strandet på et kontor, men giver den gas på job og i fritiden. Med en baggrund som bioanalytiker og HD'er er det nørdede aspekt sikret.