Energi indtag under løb

Sidste mararthon kæmpede jeg med maveproblemer og har egentlig indtil videre givet skylden til en tur på den kinesiske dagen før. Men fast besluttet på at få styr på maven, som kostede mig 15 min sidste gang i toilet besøg og ubehag, har jeg testet forskellige fødevare under min langturer. Ikke nødvendigt med den mængde indtag på selve turene men det skulle teste nu så jeg undgik transportable klamme toiletter til Berlin.

1. tur – 20 km. Frugt og vand… Maven strejkede ca. 2 km efter indtag. God nok energi men det var ikke optimalt

2. tur – 20 km. Energidrik og müsli bar: Energi drik efter 7 km, ingen problemer. Müslibar efter 16… 2 km senere strejkede maven.

3. tur 23 km. Maxim Energi gel. Indtag over 3 omgangen, ingen problemer med maven overhovedet. (Hader konsistensen af gel generelt men hvis det er det som skal til) Så jeg holder mig bare til energidrik på de lange ture så holder maven.

Så jeg er desværre bare udstyret med en mave der ikke kan håndterer at nedbryde fast føde når jeg er under bevægelse. Hvis jeg havde været en hulemand var jeg helt sikkert blevet ædt af en sabeltiger… suk.

Om Jens Lund

Manden bag bloggen er 29 og har arbejdet professionelt med sport,motion og kost. Idag er han strandet på et kontor, men giver den gas på job og i fritiden. Med en baggrund som bioanalytiker og HD'er er det nørdede aspekt sikret.