KMD 4:18:4 – Løbsrapport

Det skal ingen hemmelighed være at jeg virkelig havde glædet mig til at deltage i mit 2. triathlonstævne. Jeg var tilmeldt Århus udgaven, og senere Aalborg… Men nu kommer jeg allerede forlangt i beretningen.

KMD 4:18:4 Århus

Det må siges at der er styr på triathlon i Århus, med den årlige begivenhed Challange Århus som er en ½ iron man, er det erfarende mennesker der er troppet op til at styre slagets gang.

Men trods forhåbninger om at deltage i Challange i år, måtte jeg nøjes med denne mikro triathlon i stedet.

Svømningen var open water, jeg havde lånt en våddragt af en venlig kollega. Da jeg hoppede ud i vandet fik jeg dog noget af et chok, jeg begyndte kraftigt at hyperventilerer og skulle lige bruge 10 sek på at få styr på panikken i kroppen, det var trodsalt første gang i en våddragt og bølgerne var ret vilde på dagen. Men jeg gennemførte de 400 m i fornuftig stil på 7 min så var okay tilfreds.
Efterfølgende fik jeg fortalt at trods den flotte farve min våddragt havde, (orange) havde jeg altså vendt vrangen ud af dragten og den havde nærmest modsat virkning (no wonder jeg var ved at gå i kuldechok)

Første skifte gik okay, våddragten var en surfer udgave og ikke beregnet til at komme nemt ud af, så det krævede lige lidt gymnastik på gulvet. Men på med skoene og afsted.

Cyklen fra 1987 var i godt humør den dag, og det gik hastigt ud gennem Marseillesborg skoven. Jeg havde valgt at cykle i mine løbesko, da jeg troede det ville spare mig i skifte tid, men nøj jeg mistede meget moment ved ikke at have mine cyklesko på.
GPS’en sagde 8 km cykling og jeg følte en dalende komfort fra mit baghjul… Pis også, jeg var punkteret. Men den fornuftige og erfarende triatlet har jo naturligvis en skifteslange med… Desværre var jeg hverken fornuftig eller erfaren, så måtte se min KMD4:18:4 som værende afsluttet…

Jeg steg af cyklen og bestemte mig for, at jeg ligeså godt kunne løbe tilbage da jeg ellers skulle vente til at blive samlet op efter løbet. Da jeg havde kollegaer med i løbet ville jeg ligeledes gerne heppe dem i mål. Så afsted gik det tilbage gennem skoven. Jeg nåede at komme tilbage inden de havde løbet deres 4 km i Århus by, så det var skønt at se smilet og stoltheden ose ud af dem i det de passerede målstregen… Indrømmet jeg var en kende indebrændt over min egen dumhed.

KMD 4:18:4 Aalborg

Jeg kunne jo ikke have det hængende på mig, at jeg ikke havde færdiggjort min triathlon. Heldigt for mig blev der ligeledes afholdt et stævne i Aalborg.

Men ak, vejrguderne var ikke med os, så stævnet blev omdannet til et fesent duathlon.

Om morgenen fik alle deltagere en SMS omkring stævnets svømmetur var aflyst pga. overløb fra kloakerne, hvilket havde medført forhøjet niveau af E.coli i limfjorden (nænnede ikke at fortælle dem, at der nok altid var forhøjet lort i limfjorden).
De havde så besluttet at svømmeturen skulle erstattes af en kedelig 1 km løbestrækning.

Den første løbetur gik fint, jeg gennemførte på 4 min og efterfølgende direkte over på cyklen.

Døjede lidt med skiftet, da jeg havde sat mine sko direkte på pedalerne håbede jeg på at spare tid. Det gjorde jeg ikke og formåede at vælte på cyklen mens jeg stod stille… Smukt.

Cykelruten var 4 rundturer ved Aalborg havnefront, og må altså sige det var en svært kedelig rute. Vendezonerne var for smalle og en rute gennem Aalborgs indfartsvej x4 er svært uinspirende at trille rundt på. Jeg formåede så også at komme i tvivl om hvor langt jeg egentlig havde cyklet og var et øjeblik helt overbevist om jeg havde taget en ekstra omgang, men må nok erkende at det ikke var tilfældet.

Skiftet fra cykel til løb gik ganske fornuftigt. Mine ben føltes kun lidt mærkelige men holdt et stabilt tempo på omkring 4:20 hvilket jeg er ok tilfreds med. Ruten var endnu en rundstrækning og jeg må indse at jeg bare skal holde mig fra sådanne løb, da det virkelig tager modet fra mig at løbe i rundkreds. Man føler sig lidt som en klovn: ”Hey, jeg ved godt jeg lige har været her, men jeg gør det da lige igen…”

Jeg nåede i mål i tiden 58.56 min så det er vel okay, det jo ikke rigtig til at sammenligne når svømningen udeblev.

Generelt om KMD4:18:4 arrangementet

Århus løbet var helt kanont arrangeret og ruten inspirende og udfordrende. Aalborg løbet virkede mest af alt som en ”oh vi skal også have et løb i Aalborg, hvor let kan vi komme over det , agtigt”. Informationsniveauet på KMDs hjemmesider var dog i begge tilfælde mangelfuld og sløvt. Hvis man ikke havde været venner med løbet på Facebook, havde man ikke fundet meget hjælp på de officielle sider, som slet ikke nævnte aflysningen af svømning, men blot skrev man skulle have våddragt.

Tidstagning i Aalborg, var under alt kritik. Selv havde jeg ikke problemer med at mine split tider blev registreret men jeg kan se rigtig mange (min kone inklusiv) hvor det bare ikke er registreret ordenligt, så efter skiftet fra cykel til løb er der ingen split tider. Det er altså skidt når man lover professionel tidstagning. Så her må Ultimate Sport Services oppe sig i fremtiden.

Prisen må man heller ikke glemme. 365 kr for deltager gebyr er i den høje ende for et motionsløb i dag, havde jeg givet det for et løbe løb, nej… Jeg håber en stor del af beløbet bliver kanaliseret over i idrætsklubberne der stillede med frivillige.

Deltager jeg igen… Måske. Aalborg skal i hvert fald stille med en bedre rute og en backup plan for svømningen.

Opsummering:

KMD4:18:4 Århus★★★★☆
KMD4:18:4 Aalborg ★★½☆☆

PS: Trods mit udbrud, skal alle frivillige til begge stævner have ekstremt mange tak for deres indsats. Der var helt enorm mange smil og klap på skulderen til alle. Kommentatoren i Århus var genial og trods regn og kulde, fik man altid et smil.

Tusind tak

Tak til Martin Andersen for billeder

Om Jens Lund

Manden bag bloggen er 29 og har arbejdet professionelt med sport,motion og kost. Idag er han strandet på et kontor, men giver den gas på job og i fritiden. Med en baggrund som bioanalytiker og HD'er er det nørdede aspekt sikret.