Kom i form med mobilen – Gæsteindlæg

Sport apps til mobilen

Ønsker du at komme i form, men finder du det svært at komme i gang? Så lad din mobil hjælpe dig på vej!

Der findes allerede et hav af motion apps på markedet, som kan gøre det både enklere og sjovere at komme i form. F.eks. kan du nu nemt tracke din præsentation og derved følge med i, hvordan du gradvis forbedre din ydeevne. Her er en liste over nogle gode og gratis motion apps til Android, som kan hjælpe og motivere dig at komme i form.

MyFitnessPal

Denne app hjælper dig med, at holde styr på dit indtag gennem dagen f.eks. hvor meget du spiser samt hvor meget det er kalorier. Efter at have brugt appen i noget tid til at kontrollere mit kalorieindtag, er jeg overbevist om, at have fokus på kalorierne hjælper vægttabet på vej.
Appen funger på den måde, at den udregner hvor mange kalorier du bør spise om dagen. Ydermere hold den dig løbende opdateret med hvor mange kalorier, du har tilbage efter et måltid eller fysisk aktivitet.

I begyndelsen kan det være lidt tidskrævende, at finde de madvare du spiser i databasen. Men du kommer hurtig efter det, da appen husker det du oftest spiser samt sidste valgte madvare – så du nemt og hurtigt kan registrere dit indtag fremadrettet.

Lad også vennerne motivere dig gemmem denne app. I kan nemlig oprette en profil, hvor igennem I kan dele jeres resultater. Denne profil bruges også til at registrere dine aktiviteter. Det kan dog være lidt besværligt og tidskrævende at registrere aktiviteter samt kalorier. Trods det, er det alt i alt er rigtig god app..

Link:  http://goo.gl/Xs918

CardioTrainer

Appen til Android som følger dig i al den fysisk aktivitet, du fortager dig. Den følger dig på løbeturen og registrerer når du stopper etc. Den giver dig mundtlig tilbagemelding om distancen, tid samt antal forbrændte kalorier. Denne app kan bruges til alle typer aktiviteter – og forøger glæden ved at træne, samt motivationen for at skulle forsætte.

Appen har en highscore funktion, som kobler dig op med de andre brugere. Hvorfor du kan følge og konkurrer med fremmede eller dine venner. Så hvis du er et konkurrencemenneske, kan du med denne app nemt sammenligne din statistik med andre. Så lok vennerne med til at komme i from.

Android link: http://goo.gl/mHdiA

Endomondo

Endomondo er en af den mest downloadede trænings app for Android. Den er ideal for løbning, cykling og andre distancebaseret aktiviteter. Den vil blive din personlige træner samt træningspartner. Appen tracker din rute, holder styr på din tid samt kalorieforbrænding. Via appen kan du sætte dig nogle mål – og appen vil holde styr på om du når dem. Det er også muligt at følge samt opdatere venner med resultater via appen eller f.eks. Facebook. Så I sammen kan motivere hinanden til en bedre form.

Appen er super enkle at bruge – og er bestemt en god for motivationen. Hvilket formentlig forklarer hvorfor appen har mere en 11 million brugere!

Link: http://www.endomondo.com

Nike Boom

Til dig som brug for lidt ekstra motivation f.eks. i form af et heppekor eller en personlig peptalker – så er denne app for dig. Dette er en app, som tilfører din fysisk aktivitet et ekstra krydderi og presser dig til, at give alt hvad du har i dig. Appen kan tilpasse musikken efter din rytme, hvortil den tillægger stemmer fra atleter og trænere, som presser dig til at nå målet – eller endnu bedre til at slå målet. Vælg træningstype, varighed, musik samt hvilken atlet eller træner der skal peptalke dig.

Apple link: http://goo.gl/CeAfz
Android link:  http://goo.gl/Zlvzh

Bare kom i gang!

Prøv dig frem med de forskellige apps. Da vi har forskellige behov og smag, er det vigtigt at finde netop den app eller de apps, der passer til dig. Et andet plus er, at de fleste apps bruger GPS og ikke data, hvorfor du kan tage dem med på ferie og stadig holde formen. Enklere bliver det ikke. Så nu er det bare om at sætte i gang, held og lykke herfra!

 

Om Stine Hulvej

Stine er blogger og har skrevet dette indlæg for Miinto – der blandt andet sælger sportstøj online. Hendes personlige favorit app er Endomondo, som er blevet hendes faste træningsmakker, hvor end i verden hun befinder sig.