Marathon træning – uge 6

Jeg var begyndt at undre mig over manglende fremgang i hastighed og det faktum at mine læg muskler voksede. Det i sig selv er jo fantastisk, men det var siden af mine læg muskler (Tibialis anterior) og ikke den store læg muskel (gastrocnemius) som jo er primær i denne sport, der blev trænet mest.

Løbebutikken Løberen mente det bare var fordi min tibialis var under trænet før jeg gik i gang. Det er jeg til dels enig i, men dette var bestemt ikke svaret. Svaret lå i mine Nike sko var blevet udtrådt og jeg derved svuppede i dem. Jeg kompenserede for den ekstra plads ved at stramme i underbenet når jeg løb, da det gav bedre stabilitet i de brede sko, en stabilitet opnået fra tibialis. Vi testede et par sko og endte med en Asics, et halvt nummer mindre og lidt lettere end Nike’n.

Første tur med dem var som en drøm. Min tibialis var normaliseret og jeg kunne mærke tråddet de rigtige steder. Der opstod dog problemer efter 4 km. Min gastrocnemius var slet ikke vant til at blive tæsket sådan på, så simultan krampe opstod i benene. (Det må have set rimelig dumt ud da jeg satte mig ned midt i det hele) jeg gik de sidste 10 minutter hjem og måtte indse at de nye sko havde gjort vidunder.

Jeg skulle bare lige overvinde de følge virkninger de gamle sko havde givet.
Træningen

Uge 6 dag 1
Link:  http://connect.garmin.com/activity/34386580
Programmet: 35 min almindelig tempo
Distance: 6.67km

Uge 6 dag 2
Link: http://connect.garmin.com/activity/34386588
Programmet: 15 min alm tempo, 20 min hvor man løber så lang som muligt uden stop og pres dig selv. 10 min rolig tempo til afslut
Distance: 8.64

Uge 6 dag 3
Link: http://connect.garmin.com/activity/34386598
Programmet: 50 min almindelig tempo
Distance: 8.94 km

Total: 24,25 km

Om Jens Lund

Manden bag bloggen er 29 og har arbejdet professionelt med sport,motion og kost. Idag er han strandet på et kontor, men giver den gas på job og i fritiden. Med en baggrund som bioanalytiker og HD'er er det nørdede aspekt sikret.