Misforstået sundhed i AAU kantinen

Jeg tilhører gruppen der er tilhænger af alt der synliggøre hvad der er usundt. Derved giver folk muligheden for at træffe de rigtige valg. Muligheden! Jeg er til gengæld modstander af tiltag der tvinger folk til sundhed. I dette tilfælde misforstået sundhed.

Jeg trippede hen til sodavandskøleren,  ogopdagede at alle light produkter kostede 2kr mindre.  Jeg tog min almindelige kaloriefyldte Coca Cola og spurgte ekspedienten hvorfor der var forskel på prisen. Svaret var simpelt: Det var for at folk skulle vælge de sunde produkter. Jeg vidste slet ikke hvor jeg skulle begynde og slutte diskussionen, om at light produkter på ingen måde er sundere end almindeligt sødet produkter. Så jeg betalte høfligt. Ydermere var det ironiske, at lige foran kassen var der en meter slik, klar til impulskøb.
Gør det dog nemmere for folk at træffe de rigtige valg. Flyt køleren med de glinsende fristende colaer bagved køleren med mælk, vand og smoothie, flyt slikket væk fra impulskøb rækkevidden og sæt frugten der i stedet…. Og nej light er på ingen måde sundere end sukkerprodukterne, de er bedre alternativ end en almindelig sodavand når det kommer til kalorier, men du vender kroppen til det søde samtidig med du rent faktisk ikke giver den noget.

Mit råd: Tænk på hvad du ellers indtager af føde i løbet af ugen og tilpas dit energi behov, så der er plads til at drikke en cola hvis lysten melder sig.

Læs eventuelt:
1. Light sodavand gør ingen forskel:
http://politiken.dk/tjek/dagligliv/mad/article347273.ece
2. Light sodanvand medfører tidligere fødsler:
http://politiken.dk/tjek/sundhedogmotion/article1017502.ece
3. Fem myter om sundhed:
http://www.fri.dk/gastronomi/fem-myter-om-sund-og-usund-mad?page=0,4
4. Fødevarestyrelsen:
http://www.altomkost.dk/Fakta/Drikkevarer/Sodavand/forside.htm

Om Jens Lund

Manden bag bloggen er 29 og har arbejdet professionelt med sport,motion og kost. Idag er han strandet på et kontor, men giver den gas på job og i fritiden. Med en baggrund som bioanalytiker og HD'er er det nørdede aspekt sikret.