Mit første marathon – dagene op til

Så lykkedes det! Følelsen kan slet beskrives. Jeg sidder her bagefter, stadig lidt forundret over hvor vild en oplevelse det egentlig var. Spørgsmålet som straks må melde sig: Var det ikke hårdt? jó mega. Næste spørgsmål: Ville du gøre det igen.? Helt helt sikkert! Men så skal det dælme gå lidt hurtigere end 4 timer og 19 minutter.

Jeg vil i dette indlæg beskrive dagene op til og selve løbet. Fordi det må siges at have været et par dage jeg har lært en del om mig selv. Ting man ikke skal gøre, samt ting jeg gjorde rigtigt.
Så step by step, fra en første gangs løber til der har overstået sit første maraton…

Lige lidt stemnings billeder inden vi går i gang:
http://www.sporten.dk/atletik/berlin-maraton-i-billeder

Opfølgningen bliver opdelt på 2 indlæg:
1. indlæg – Dagene op til og fakta
2. indlæg – Selve løbet

Fakta:
Sted: Berlin centrum.
Marathon: Real Berlin Marathon 2010 37. udgave
Deltager antal: 40.000
Startgruppe: H (nybegynder og over 4:30)
Vejr: Regnede hele dagen
Stemning: Fænomenal

Dagene op til

2 dage før
Vi kørte mod Berlin torsdag og ankom om aftenen, her gik vi egentlig bare direkte i seng. Fredagen (2 dage før) gik med sightseeing. Berlin er jo en fantastisk by, men vi kom til at gå lidt for meget rundt til min smag. Jeg fokuserede rigtig meget at drikke rigeligt vand op af dagen. Kosten bestod primært af kulhydrater, pasta og brød samt en omgang kylling plus rigeligt med flydende kulhydrater.

1 dag før.
Berlin maraton var jo pakket med indslag. Lørdagen forløb med mini maraton (4,12km) hvor over 2000 skole elever deltog. Den hurtigste var 12 min om det… det er crazy! Vores venner var med i Berlin for at deltage i Inline skating maraton. Desværre for dem regnede det kraftigt så løbet bød på uendeligt mange styrt samt et vigende tilskuer antal (alt er relativt fordi der var nu rigeligt på lægterne) Alle gennemførte trods regn og kulde. Stort tillykke herfra.
Kosten: Jeg var meget fokuseret på at få fyldt helt op i energi depoterne, så sightseeing tasken blev fyldt med 8 bananer samt 2.5 liter sportssaft + 0,5 liter vand. Frokosten bestod af pasta med tomatsovs. Aftensmaden tænkte jeg det skulle være noget ris eller pasta, vi tog den nærmeste kina restaurant med en suppe og nudler,kylling på menuen. Da vi kom hjem drak jeg yderligere en liter og kværnede en High5 energibar. Herefter tidligt i seng. Starten lød jo kl 9

Næste indlæg vil gennemgå selve løbet.

Om Jens Lund

Manden bag bloggen er 29 og har arbejdet professionelt med sport,motion og kost. Idag er han strandet på et kontor, men giver den gas på job og i fritiden. Med en baggrund som bioanalytiker og HD'er er det nørdede aspekt sikret.