New Balance 940 WB – Anmeldelse

Flikr foto: Moyan Brenn Berkut83@hotmail.it

Stabilitet, stivhed og generel bundsolid sko. Så er New Balance 940 skoen for dig. Jeg har nu banket den igennem ca. 500 km og efter en del løbesko på fødderne, kommer der en lille anmeldelse.

Sko er hundesvært at bedømme andet end subjektivt. Da jeg er pronations løber er det selvfølgelig udgangspunktet. Jeg har tidligere været Nike Air structure mand og sværget hertil, men min fysioterapeut anbefalede jeg prøvede New Balance 850 da den var super stabil, og det var godt da mine ben tydeligvis er lavet af gele. Men da jeg samtidig har dukkefødder var 850 i str. 41 ikke til at støve op i DK, så det blev efterfølgeren 940. Som ifølge producenten er lige så stabil, men praksis er at kilen altså støtter væsentlig anderledes.

Bedømmelsen

New Balance 940 er en ganske udmærket sko. Desværre er den meget tung (også i forhold til andre pronations sko) Den tunge sko, vender man sig dog hurtigt til, nogle gange føles det lidt som at have en vandresko på. Mit største problem er dog ikke vægten… New Balance har åbenbart lavet skoen så den er meget tætsluttende, eller noget. Fordi der slipper ikke meget varme ud, hvilket resultater i nogle vanvittig varme fødder, og jeg løber altid med ultra tynde strømper. (Tror det er rigtig godt til vinter, men her om sommeren er det for meget)

Når alt kommer til alt kan jeg ikke undse, at skoene faktisk er rigtig gode mængde sko. De er meget tilgivende ved løb på asfalt og grus og trods det klodsede udseende og termokapslen er jeg faktisk godt tilfreds, da de har formået at få mig tilbage til normal træning.

Ville jeg købe dem igen?

Nej, det ville jeg nok ikke. Med mindre de fikser ventilationen. Jeg ville i stedet lede efter andre sko der lufter mere og har samme støtte. Hvis det ikke er muligt at finde samme støtte, vil det blive et par 940 igen..  så en fesen anmeldelse men skoene er altså også lidt blandet oplevelse kontra andre modeller jeg har haft på fødderne.

Samlet set en blandet fornøjelse. Ekstremt gode egenskaber (stabilitet) og virkelige elendige egenskaber (ventilation) giver den endelige bedømmelse:

Karakter ★★★☆☆

Om Jens Lund

Manden bag bloggen er 29 og har arbejdet professionelt med sport,motion og kost. Idag er han strandet på et kontor, men giver den gas på job og i fritiden. Med en baggrund som bioanalytiker og HD'er er det nørdede aspekt sikret.