Slankeprojekt, træning og resultater

Sidste del af Dittes slankeprojekt. Vi skal her se på træningen, det at snyde og resultatet

Slankeprojekt træning og resultater

Læs første del først: Slankeprojekt med bonus

Træningen

Når man vil tabe sig kan man lave et simpelt regnestykke: forbrænd mere end du indtager eller spis mindre, bevæg dig mere! Så motionen var den anden knap jeg havde at skrue på udover kosten.

Efter et par måneder med den nye kost begyndte vægttabet at stagnere. Der var to muligheder: spis mindre eller motionér mere. Jeg synes ikke jeg kunne skære yderligere i kosten uden at føle mig sulten, så det blev det sidste. Op til dette punkt havde jeg dyrket styrketræning ca. 2 gange om ugen, samt cyklet til og fra arbejde 2-3 gange om ugen (8 km hver vej). Jeg besluttede mig for at skrue op for intensiteten af min styrketræning, så jeg købte mig til en time med en personlig træner, som lavede et program baseret på funktionelle, dynamiske helkropsøvelser med kettlebells og swiss ball. Jeg fik inkorporeret et cardio-element ved at lave øvelserne to og to i serier af 4 minutter. Dvs. jeg satte for eksempel kettlebell swings sammen med armbøjninger og lavede så den første øvelse så mange gange jeg kunne nå på 20 sekunder, holdt 10 sekunders pause og lavede så den anden øvelse i 20 sekunder efterfulgt at en 10 sekunders pause. Dette gentages 4 gange/i  4 minutter og jeg lavede 5 serier af 2 øvelser. Jeg lover at dette får pulsen op! Når man laver cardio og vægttræning samtidig er træningen hurtigt overstået – et klart plus hvis man lige som jeg synes det kan være lidt halv-kedeligt at stå og svede i et fitness center. Samtidig med dette begyndte jeg på et nyt løbeprojekt – jeg skulle op at løbe 10 km (jeg kunne i forvejen løbe 5) før sommerferien. Jeg løber efter et løbeprogram fundet på iform.dk, tilsat en ugentlig intervaltur. Jeg skal love for at det fik sat gang i vægttabet igen med 2 ugentlige omgange hård vægttræning og 3 løbeture.

Dette supplerer jeg med hverdagsmotion i form af cykelturen til/fra arbejde, en rask gåtur med kollegerne i frokostpausen/med manden efter arbejde, ture i svømmehallen og i skoven i weekenden og jeg prøver at huske og stå mindst 1 time ved mit hæve/sænkebord hver dag på arbejde. Små ting som ikke tager ret lang tid, men som gør en forskel.

Om at synde

Jeg ville lyve hvis jeg sagde det var let hele vejen igennem, især i sociale sammenhænge har det været svært for mig at sige nej tak til et glas rødvin, et stykke kage eller lidt matador mix. MEN, når det er sagt, så har det været meget, meget lettere at tabe mig end forventet. Jeg har på ingen måde været fanatisk og har da også nuppet et stykke kage og en øl ved festlige lejligheder og kan kun opfordre andre til at gøre det samme, ellers bliver livet simpelthen for kedeligt! Er stor tilhænger af 85/15 reglen: lev sundt 85% af tiden og und dig selv at give lidt slip ind imellem, men husk at komme hurtigt op på hesten igen.

Efter 3,5 måned havde jeg nået mit mål om at tabe 7 kg og nå ned på min idealvægt – fed følelse! Jeg har den vægt jeg altid har ønsket mig at få, min mave gør ikke længere ondt, jeg er i mit livs form og jeg er sprængfyldt med energi og selvtillid! Og det bedste af det hele er at jeg har lyst til at fortsætte de nye og sundere vaner. Mit budskab er find det der motiverer dig – for mig var det maven. Tanken om at kunne slippe for at have ondt i maven hver eneste dag gjorde udslaget og gjorde det ok at undvære det søde og den ekstra portion. Og find derefter ud af hvilken metode der er bedst for dig. Jeg havde det bedst med en ikke-restriktiv kur, når noget er forbudt vil jeg have det endnu mere! Så måtte jeg acceptere at det gik lidt langsomt. Vi er alle forskellige, så find det der virker for dig i stedet for at følge en eller anden underlig kur hvor man kun skal leve af æbler og citronsaft.

Mit vægttab i tal:

Start Slut +/- siden start
Vægt 71,1 kg 64,2 kg – 6,9 kg
BMI 24 21,7 – 2,3
Fedt% 33,2% 22,9% – 10,3%
Fedtmasse 23,6 kg 14,7 kg – 8,9 kg
Muskelmasse 45,1 kg 47 kg + 1,9 kg
Talje 72 cm 67 cm – 5 cm
Hofte 108 cm 98 cm – 10 cm
Metabolistisk alder 40 år 17 år – 23 år

Om DitteLund

28 år gammel og omvendt couch-potato. Er uddannet indenfor marketing og kommunikation, og arbejder som marketing koordinator i en større dansk fødevarevirksomhed.