Spinning sko, hvad skal man vælge

Fra Flikr: http://www.flickr.com/photos/stevendepolo/6853797151/sizes/z/in/photostream/

Er du medlem af et fitnesscenter og benytter de indendørscykel hold, så har du helt sikkert behov for cykelsko. Det er de færreste der har spænder så du kan benytte almindelige træningssko..

Medmindre du lejer dine sko i fitnesscentret (hvilket hurtigt løber op) så kan det være lidt mystisk at finde ud af hvilke sko man skal have.

Generelt vil jeg anbefale du går ud efter følgende tommelfinger regler:

  • Din fod kan godt udvide sig når du kamp sveder,næsten en størrelse, køb dem lige lidt større end forventet
  • Du kan få sko i alle prislejer, tænk over hvad du virkelig har brug for, det er rimelig overkill med dyre so hvis du blot bruger dem et par gange om ugen til indendørs cykling… Bruger du dem derimod til udendørs cykling. Så er det en helt helt anden diskussion
  • Vægt er fuldstændig ligegyldigt, din cykel bevæger sig ikke…

Klamper (de dimser der skal passe på pedalerne)

Man skulle tro at der bare var standarder til indendørscykling, men nej der er klamper for enhver smag. Benytter du et FitnessWorld center har du to muligheder

  • Look Leo system. Store klodser som giver en bred trædeflade. De er rigtig gode og sikre stabilt tråd. De er dog helt håbløse at stå på og livsfarlige når du træder af cyklen. Så de skal ikke benyttes udendørs, men den ultimative spinding klampe.
  • SPD klamper. Den er ikke optimal til spinding, fladen hvor du overfører kraften til er simpelthen for smal, og du smadrer din trædepude når du står i sadlen. Dog er der plads til knopper på skoene så de kan benyttes på en MTB med samme pedalsystem, og du dør ikke ved at stige af cyklen og ned på et svedigt gulv. Jeg selv valgt SPD klamperne da jeg ikke ville have 2 par cykelsko når jeg skal ud på MTB’en.

Er generelt vild med spinning, men som med løbebånd glæder jeg mig til at komme ud i naturen og slå mig lidt.

Billederne er fra:

http://www.cykelpartner.dk/klamper-new-spd-multi-realease_054E-C03.html hvor disse også kan købes

Om Jens Lund

Manden bag bloggen er 29 og har arbejdet professionelt med sport,motion og kost. Idag er han strandet på et kontor, men giver den gas på job og i fritiden. Med en baggrund som bioanalytiker og HD'er er det nørdede aspekt sikret.