Triathlon træningsplanlægning

Billede af Neil Asher, http://www.sxc.hu/

Jeg er ved at blive frustreret. Min træning er helt nede på 20-25 km om ugen løb og jeg kan ikke finde fokus i nogen programmer… argh!

Bevars, løbeprogrammer er jeg ved at have rigtig godt styr  på og hvis det går helt galt er nettet overfyldt med diverse distancer man bare kan kaste sig over… Men triathlon træningsprorgammer… så begynder det at blive teknisk.

Min udfordring er:

 • Jeg bruger 2 timer på transport (i bil som ikke kan konverteres til cykel desværre)
 • Vi bor i Danmark og der er bare mørkt når jeg er hjemme.
 • Morgen træning fungere bare ikke, har forsøgt af flere omgange…
 • Svømmehaller kræver yderst meget planlægning mht. åbningstider og er forholdsvis pebret hvis man skal besøge dem 3 dage om ugen.

Når det pyller så er kommet afsted har jeg fundet ud af at følgende er MINIMUM træningsmængde for at nå ½ ironman til Juni.

 • 2 x svømning
 • 3x cykling
 • 3x løb
 • 1x styrketræning

Hvad bliver konklusionen på det hele så… måske

For at imødekomme kong vinter og det faktum at når der er mørk er det nederen at cykle på en racercykel, og endnu mere nederen at lave skift til løb bagefter pga. tøj mængden. Tror jeg at, jeg kryber til korset og melder mig ind i et fitnesscenter.

 1. Jeg kan træne cykling, løb og styrketræning … uden at have 3 sæt tøj.
 2. Jeg kan deltage på spinning hold. Godt for motivationen at træne med andre og fedt med lidt afveksling
 3. Det er desværre ret ensformigt at løbe/cykle i et fitnesscenter så må minimum ud 1-2 gange alligevel …

Så er der så udfordringen med svømning. Her tror jeg at, det bliver et 10 turs kort til den lokale hal også må jeg træne dobbelt træningspas i weekenden med svømning.

Damn, det altså en pæn afskrivning jeg er ude i her… og jeg har stadig kun min 80’er cykel så til efteråret skal den vel opgraderes…

Nå nok ynk herfra. Jeg vender tilbage når jeg har styr på træningsprogrammet…

Om Jens Lund

Manden bag bloggen er 29 og har arbejdet professionelt med sport,motion og kost. Idag er han strandet på et kontor, men giver den gas på job og i fritiden. Med en baggrund som bioanalytiker og HD'er er det nørdede aspekt sikret.