Variation til din løbetræning: Svømning

Variation i din træning kan være altafgørende for gode resultater og minimering af skader.

Svømning er jo genialt til formålet. Det er det fuldstændig modsatte af løb. Det slider ikke på led, du belaster ikke noget (med mindre du en skovl og svømmer ind i ting) og du kan virkelig få pulsen op. Samtidig får du trænet hele kroppen og styrket dine støtte muskler som i sidste ende hjælper dig løb

Når vi snakker om svømning i dette tilfælde skal du ikke tænke: Super, så skal jeg bare over og stene i varmvandsbassinet. Niksen, den skal have gas. Som alt træning du laver så få dog noget ud af det, når du nu har taget dig sammen til at lave det.

Det praktiske
Beklædning: Det kan godt være badebukser ikke er de mest charmerende og shorts har en hel del højere coolhedsfaktor. Men det er lidt ligesom at løbe i flyverdragt hvis du svømmer i shorts. På med de sexede speedoes, du kan få nogen med lidt ben, så du ikke ligner en spansk charmør. Ligeledes for de kvindelige læsere takker vi jer for bikini i svømmehallen, men praktisk er de altså ikke. Køb en badedragt der holder på tingene.

Svømmebriller er ligeledes uundværlige, klor er noget kraftig stads og du kan ikke svømme optimalt hvis du ikke har hovedet undervand, crawl med hovedet over vand er kun for Tarzan. Igen du er i svømmehallen for motion, så må du tage i badeland andre dage.

Træningen

Da vi fokusere på svømning som en del af en planlagt løbetræning vil vi blot se på et træningspas, for en enkelt dag. Du kan justere længderne og hvis det ikke er hårdt nok, giv den mere gas. Du vil lyn hurtig opleve du bliver bedre.

Svømmeprogram (nybegynder):

200 meter opvarmning (roligt tempo for at blive lidt varm)

Pyramide træning (Man starter hvor man slutter så at sige, jo bedre du bliver jo mere distance og hastighed kan du tillægge, du bestemmer selv stil arten, du kan eventuelt variere den undervejs. )

50 m 10 sek pause
100 m 10 sek pause
150 m 10 sek pause
200 m 20 sek pause
150 m 10 sek pause
100 m 10 sek pause
50 m SPRINT

4×50 crawl op af vandet og tag udspring (sprintes)

200 meter afsvømning

Gode råd:

En svømmehal er ligesom en vej, du svømmer i hver side af en bane, så der plads til rigtig mange. Desværre er der flere folk der mener at de skal følge 1 bane, lidt hurtig hovedregning giver det så 6-8 mennesker i en svømmehal eller en masse zik zak…
Please svøm op én vej, og ned den anden vej. Holder du pause trækker du HELT ud til siden af banen, så folk der har bedre kondi end dig, rent faktisk kan vende. Alt andet er dårlig stil. Det svare lidt til at du står midt på fortovet og forventer folk kanter sig udenom…

Held og lykke med træningen.

Om Jens Lund

Manden bag bloggen er 29 og har arbejdet professionelt med sport,motion og kost. Idag er han strandet på et kontor, men giver den gas på job og i fritiden. Med en baggrund som bioanalytiker og HD'er er det nørdede aspekt sikret.