Vinterløb – Bliv set i mørket

Det bliver hurtigt mørkt i Danmark i denne tid, og er du løber, er du et let offer for bilister. Sørg for at blive set i trafikken. Jeg anbefaler 3 genstande som et minimum når du skal ud og løbe i trafikken i denne tid.

Generelt gælder det jo bare om at blive set i af bilister, pyt med om fodgængere kan se dig, det er ikke dem der kværner dig ned… eller en gammeldame med stok har ofte råbt af mig..

Jeg løber selv med flere reflekser og lys, ikke fordi jeg desideret frygter at blive kørt ned, men som løber er man altså rimelig usynlig og man bevæger sig med en vis hastighed. Jeg ser rigtig mange (Specielt piger) der kommer løbende i sorte bukser, trøje og sort hue. De jo total ninja usynlige. Så pak lige det sorte væk i vinteren og få nogle farver på (det hjælper også på humøret)

Derfor anbefaler jeg at i minimum bruger 1 af disse ting når i løber i vinter månederne:

Refleksvest

En refleksvest tages blot udover dit traditionelle løbe tøj. Forsøg at undgå dem med elastik i bunden, da de har en tendens til at hive op i jakke og tshirt, og det er generelt pænt træls når der er minus grader…

Du behøver ikke købe en dyr mærkevare vest, en vest er ultra simpel og kvaliten på selv de billige er acceptabel. Man kan ofte billige veste, som er beregnet brug i biler ved trafik problemer. Køb sådan en… halvpris af feks. Newline etc.

Refleks med lys

Reflekser er gode, men der skal ligesom lyses på dem før de virker, så sørg for at have noget der blinker på, så cyklister og andet godt folk også har en chance for at se dig. Jeg bruger ”Newlines Flashing Lightband” og har det omkring armen det sidder godt og batteriet har pt. holdt i 3 sæsoner.

Reflekser på tøjet

Det meste løbetøj har ret faktisk en masse små reflekser, jeg kan anbefale at du købe vintertøj der har reflekser i designet, så slipper du for at klistrer alt mulig på. Mine løbebukser, hue og vanter er alle udstyret med flekser.

Se mere på diverse løber webshops etc. de har hylderne fyldte med alle mulige lækre gadgets.

Løberen har fokus på synlighed og har samlet deres produkter i en kategori.http://www.loberen.dk/kategori/synlighed

Om Jens Lund

Manden bag bloggen er 29 og har arbejdet professionelt med sport,motion og kost. Idag er han strandet på et kontor, men giver den gas på job og i fritiden. Med en baggrund som bioanalytiker og HD'er er det nørdede aspekt sikret.